woensdag 11 april 2012

Kijk Zaans!

Het afgelopen jaar is er door een stel super enthousiaste mensen gewerkt aan een boek over de parels van de Zaanstreek, ook wij mogen ons één van deze parels noemen en zijn daar super trots op. Hieronder leest u meer over het boek "Kijk Zaans"

De Zaanstreek heeft een rijk verleden. Met de boeken die daar over geschreven zijn kan makkelijk een grote boekenkast gevuld worden. Anno 2012 heeft dit gebied echter óók een boeiend verhaal te vertellen. Het boek Kijk Zaans, dat in oktober 2012 verschijnt, vertelt in tekst en beeld wat de Zaanstreek juist in deze tijd zo aantrekkelijk maakt.

Voor Kijk Zaans zijn honderd mensen geïnterviewd die met passie vertellen over een opmerkelijk Zaans onderwerp. Het is een inspirerend boek, bedoeld voor mensen die oog hebben voor kwaliteit en die nieuwsgierig zijn naar wat de Zaanstreek te bieden heeft. Je ontdekt wat groene sprongetjes zijn, en komt het verhaal te weten achter beroemde en opmerkelijke gebouwen. Je leest hoe het is om te sporten op en langs de Zaan, en ziet hoe kunstenaars zich laten inspireren door deze unieke omgeving. Je vindt verrassende goede Zaanse keukens op bijzondere locaties. En voor de speciale winkels die je in het boek tegenkomt, fiets je graag een stukje om! In Kijk Zaans lees je over bekende en onbekende bedrijven, die met elkaar gemeen hebben dat er met passie en vakmanschap gewerkt wordt, aan uitstekende, soms wereldberoemde, producten. De duivekater van Brakenhoff staat er natuurlijk ook in! Andere voorbeelden zijn het marmoleum uit Krommenie, de koekjes van Verkade, de Zaanse mayonaise en producten van nog altijd werkende windmolens. Kijk Zaans gaat over alles wat gezamenlijk de Zaanstreek kleur geeft. We noemen ze de 'parels' van de Zaanstreek.

De verhalen zijn gegroepeerd in elf thema's, en gaan vergezeld van prachtige fotoseries, gemaakt door gevorderde amateurfotografen. De kwaliteit is indrukwekkend, en het enthousiasme spat van de pagina's af! Verschillende fotoseries zullen ook worden tentoongesteld, onder meer bij Breugems Brouwerij en de bibliotheken in Zaandam en Krommenie. Op http://www.kijkzaans.nl vind je nog veel meer Zaanse 'parels'. De mensen die geïnterviewd zijn voor het boek hebben allemaal vijf tips gegeven. Daar zitten heel verrassende dingen bij. Het gaat om bedrijven, mensen, natuurgebieden, winkels en dergelijke waarvan de geïnterviewde zei: “Het is geweldig dat we dát in de Zaanstreek hebben!” Dus ben je op zoek naar een leuk restaurant, een goede winkel, een uitstekende vakman of een bijzonder uitstapje? Kijk dan eens rond bij de tips op de website.

We plaatsen elke dag een kwaliteitstip op Facebook (Groep Kijk Zaans) en op Twitter (@KijkZaans). We ondernemen van alles om de kwaliteit in de Zaanstreek onder de aandacht te brengen.

Kijk Zaans, dat is: 100 Zaanse bedrijven, mensen, cultuuruitingen, producten, sporten, musea, uitgaansgelegenheden, winkels, parken en opmerkelijke bouwwerken belicht door elf unieke fotoseries. 216 pagina's in full colour, verkrijgbaar voor €14,90. Je kunt het boek nu al reserveren via http://www.kijkzaans.nl . Ook staan daar de verkoopadressen vermeld waar het boek vanaf oktober 2012 verkrijgbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten