zaterdag 4 oktober 2014

Inspiratie tour

Na vele inspiratietours langs verschillende bedrijven in Nederland werd het nu toch echt eens tijd om wat verder te kijken dan ons eigen kikkerlandje.
Via het clubje Bakery Nexus, wat diverse activiteiten verzorgt om onze branche -de mooiste die er is- te promoten, kreeg ik de kans mee te gaan op een trip naar een Europese stad.
Bakery Nexus bestaat inmiddels bijna 6 jaar en na Londen, Barcelona, Parijs, Milaan en Berlijn stond dit jaar Madrid op het programma. Madrid: volgens de ervaren Madrilenen de stad die nooit slaapt.

Na de vlucht stond meteen het eerste bezoek gepland, een kijkje bij de grootste bakkerij van Spanje. Bakkerij Bimbo verzorgt 10 procent van de broodproductie in heel Spanje. Hoewel dit totaal niet vergelijkbaar is met wat wij doen was het toch ,dankzij de vrolijke rondbuikige kwaliteitschef, een erg leuke middag. Het bleek dat ze in deze "bakkerij" alle bollen bakken voor de Burger King. Hoewel ik eigenlijk nooit eet bij zo'n fastfoodrestaurant was het toch wel grappig om te zien hoe dat gaat via grote lopende banden. Zo blijkt dat echt alles iedere 40 minuten wordt getest, tot de hoeveelheid zaadjes op de Whopperbollen aan toe. Het zal je werk maar zijn...

Om de sfeer van Madrid te ondervinden werden er in de middag wat verschillende tapas-barretjes aan gedaan. Een waar genot voor het oog en natuurlijk de smaakpapillen.
Na een korte siësta werd het nachtleven ook nog getest en zeer goed bevonden. Dat Madrid echt nooit slaapt kan ik nu al bevestigen. Op naar dag 2!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten