woensdag 20 juni 2012

Derde honk!

Het in vaste dienst treden bij mijn vader zag ik altijd als het eerste honk naar een overname van de bakkerij. De bakkerij waarin ik ben opgegroeid en die zo een enorm groot deel van mijn leven is. Na wat jaren op school en bij andere bakkers te hebben rond gekeken ging ik "in leer" bij mijn vader. H.eel veel dingen die je niet uit boeken kan leren leerde ik aan de hand van mijn vader. Met vallen en opstaan leerde ik wat het precies betekent om een eigen zaak te hebben. Het harde werken naast de productie, de slapeloze nachten, de risico's die je moet nemen en de verantwoording die je hebt voor je producten, werknemers en je gezin Stuk voor stuk dingen die ik de laatste jaren leerde kennen.
En toen kwam daar het moment waarop ik voor een deel in de zaak trad, voor mij een grote stap. Oftewel de stap naar het tweede honk.
Vorige maand besloten wij dat het nu tijd werd om de run te maken naar het derde honk, het officieel veranderen van de bedrijfsnaam. Maanden lang heb ik erover lopen piekeren, door de aanwezig van meerdere bakkers met de naam Brakenhoff vroeg ik mij af of het niet makkelijker zou zijn een totaal andere naam te nemen? Geen problemen meer met leveranciers die bij de verkeerde bakkerij afleveren, geen bestellingen die bij de verkeerde bakkerij worden besteld en geen verkeerde vergelijkingen meer! Het leek mij heel mooi om dat te doen, het Gouden bolletje, Bakker Lex, Lex's bakkery, Bakkertje Lex  zomaar wat namen die in aanmerking kwamen.
Maar moet ik 65 jaar naamsbekendheid die door opa Jaap en vader Aad is opgebouwd dan zomaar weg gooien? De bekendheid van dat kleine bakkertje (want zo groot van stuk zijn wij alle drie niet) in de noord zou zomaar kunnen verdwijnen en klanten zouden weg kunnen blijven.
Dagen lang heb ik samen met Denise lopen wikken en wegen wat te doen. Uiteindelijk hebben we de knoop door gehakt en voor de meeste logische naam gekozen, een naam waar ik trots op ben en waar voor mij 65 jaar emotionele historie aan vast zit.
Vanaf 1 januari 2013 zullen wij verder gaan onder de naam: "bakkerij Lex Brakenhoff" compleet met een nieuwe huisstijl en nieuwe verpakkingslijn. De komende maanden hou ik u via de social media op de hoogte van de ontwikkelingen.
Momenteel zijn wij druk bezig met het kiezen van de lettertype.

Mocht u suggesties of vragen hebben laat het mij weten. Want zoals u weet zijn wij altijd voor u bereikbaar!

1 opmerking:

  1. Wat een leuke blog! Super om de verhalen te lezen over de bakkerij waar het brood (en de duivekater) vandaan komt waar ik groot van ben geworden :) groetjes van Erica (vroeger nr 1030)

    BeantwoordenVerwijderen