zaterdag 14 juli 2012

Graantje meepikken

Zoals de meeste mensen misschien wel weten ben ik persoonlijk zeer gecharmeerd van het mooie oer graan "Spelt". Met zijn enorme hoeveelheid eiwitten, aminozuren, vitaminen en belangrijke vetzuren is het een prachtige grondstof om mee te werken.
Toen collega bakker Frank van Eerd bekend maakte dat hij dit jaar de Rabobank ploeg dagelijks zou voorzien van spelt brood tijdens de Tour de France raakte ik direct opgewonden, dit was een mooie kans om het spelt brood bekender te maken onder onze fans.
Ik mag graag wielrennen kijken dus dit was een mooie combinatie. Samen met Denise sprak ik af om de winkel na het teleurstellende EK voetbal in de Tour de France stemming te brengen en dagelijks mooie spelt broden te bakken. Een dag succes of podiumplaats van de Rabobank ploeg zou het compleet maken.
Helaas verloopt de Tour de France tot nu toe net zo dramatisch als het EK voetbal. Na een 12 dagen koersen is de helft van de Rabobank ploeg afgestapt. Grotendeels door valpartijen veroorzaakt.

Het graantje wat wij probeerde mee te pikken deze Tour valt dus helaas wat tegen, en zo blijkt maar weer dat ondernemen soms puur gokken is.
Hopelijk heeft u wel de moeite genomen om een keer één van die overheerlijke spelt broden te proberen. U mag er dan misschien niet beter van op de fiets blijven zitten, goed en lekker is het zeker wel!

Lex

Geen opmerkingen:

Een reactie posten