zondag 8 januari 2012

Goede voornemens

Veel mensen zijn het nieuwe jaar begonnen met goede voornemens, voornemens die veelal in het teken staan van een gezonder leven. Volgens een onderzoek dat ik deze week las stopt meer dan 40% van de mensen al in de eerste week met hun goede voornemens. Het meest gehoorde excuus hiervoor is dat het teveel werk is.
Gezonder leven hoeft u echter helemaal geen extra moeite te kosten, wanneer u eet volgens de schijf van 5 kunt u gewoon lekker eten en krijgt uw lichaam alle gezonde voedingsstoffen binnen die uw lichaam nodig heeft. Maar wat zegt die schijf van 5 u nu eigenlijk:
Kort en simpel gezegd (en zo simpel kan het echt zijn)

Eet gevarieerd
Eet niet te veel en beweeg
Gebruik minder verzadigd vet
Eet volop groente, fruit en brood
Ga veilig met voedsel om.

Ik geloof echt dat wanneer u zich hier aan houdt u een gezonder leven krijgt en vanzelf ook zal afvallen. Mocht u nu toch wat sneller willen afvallen kies dan voor één van onze broden met extra voedingsstoffen, zoals vikorn, spelt donker, santaro of bijv. koolhydraat arm brood. Allemaal brood soorten zonder toegevoegde vetten en met extra voedingsstoffen.

Zelf ben ik in november begonnen met extra aandacht besteden aan mijn voedingspatroon en ik ben nu 8 weken later al 13 kilo afgevallen. En als ik het kan dan weet ik zeker dat u het ook kunt! Samen naar een lekker en gezonder leven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten